„Legyen Ön is a munkatársunk!”
  1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Megtakarítások
  4. Tartós megtakarítási számla

Tartós megtakarítási számla

Nullázza le a kamatadót Tartós Megtakarítási Számlán elhelyezett betéteivel…

  • csak 10%-os kamatadót kell fizetnie megtakarításai után, ha a megtakarítási időszakot követő 3 évig megtartja megtakarítását
  • nem kell kamatadót fizetnie, ha a megtakarítási időszakot követő 5 évig tartja meg a megtakarításait


Tartós Megtakarítási Számlát a Takarékszövetkezetnél fizetési számlával rendelkező, 18. életévét betöltött, belföldi természetes személy nyithat. Minden naptári évben nyitható egy újabb Megtakarítási Számla. A számla megnyitásának évében (megtakarítási időszak, nulladik év) tetszőleges összeg, tetszőleges időpontban helyezhető el a számlán. Az első befizetés összegének legalább 25.000,- Ft-nak kell lennie, mely a számla megnyitásakor fizetendő. A számla nyitását követő év január 1. napjától a számlára további befizetés/jóváírás nem teljesíthető. 
A számláról csak a harmadik év utolsó napján történő kamatelszámolást követő első munkanapon vehető fel részösszeg úgy, hogy legalább 25 ezer forint megtakarításnak továbbra is fenn kell állnia. A számlán maradó összeg lejárata meghosszabbodik az ötödik év végéig. A számláról három éven belül pénzfelvétel csak a számla egyidejű megszüntetésével lehetséges.

 

Információk

 

A Takarékszövetkezet a Számlatulajdonos részére megnyitott Tartós Megtakarítási Számlán a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerinti tartós befektetés keretében elhelyezett pénzeszközöket kezeli és tartja nyilván.