Fogyasztóvédelem

Tisztelt Ügyfeleink!


Fontosnak tartjuk, hogy Ügyfeleink számára előnyös banki termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk. Az alábbi oldalon segítséget próbálunk nyújtani Ügyfeleinknek felelős pénzügyi döntéseik meghozatalához, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy Ön is körültekintően, átgondoltan és fizetőképességének megfelelően járjon el.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ide kattintva Ön eléri a Felügyelet fogyasztóvédelmi honlapját, ahol a Felügyelet a következőkben kíván segítséget nyújtani Önnek:

 

  • a szolgáltatók által kínált fontosabb pénzügyi termékek összehasonlító bemutatását illetően terméktáblája által;
  • az egyes bankok bankszámlái/bankszámlacsomagjai közötti választásra vonatkozóan, valamint azok kondícióit illetően a tájékozódáshoz, bankszámlaválasztó programja által
  • a piaci kínálatban aktuálisan (nem teljes körűen) elérhető betétek és megtakarítások kondícióit illetően a tájékozódáshoz betét- és megtakarításkereső programja által;
  • a piaci kínálatban aktuálisan  elérhető hitel- és lízingtermékek kondícióit illetően a tájékozódáshoz hitel- és lízingtermék választó programja által;
  • az Ön által megadott főbb paraméterek alapján a hitelkalkulátor kiszámítja a futamidő során fizetendő törlesztő részleteket és bemutatja, hogy azok milyen arányban szerepelnek az egyes költségtípusokkal;
  • háztartási költségvetés-számító program segít Önnek kézben tartania pénzügyeit;
  • befektetési alapok adatainak lekérdezésével tájékozódhat az egyes befektetési alapokról, vagy összehasonlíthatja ezek hozamait.
     

 

Az MNB Országos fiók- és ATM-kereső alkalmazása

 

A jegybank honlapján elérhető pénzforgalmi kereső révén több ezer bankjegykiadó automatát vagy hitelintézeti fiókot találhatnak meg percek alatt.

A fiók- és ATM-kereső alkalmazás az alábbi linken érthető el.

 

 

MNB Pénzügyi Navigátor Kisfilmek

 

A fogyasztók pénzügyi tudatosságának további fejlesztése céljából az MNB 1 perces kisfilmeket készített, amelyek elérhetőek az MNB YouTube csatornáján, további pénzügyi fogyasztóvédelmi kisfilmek pedig elérhetőek az MNB fogyasztóvédelmi microsite vonatkozó oldalán.

 

 

MNB Pénzügyi Navigátor Füzetek

Kattintson ide és ismerje meg az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának tájékoztató füzetsorozatát!


Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt ügyfél-átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

 

RÉSZLETEK