Pátria Takarék

MNB Növekedési Hitelprogram keretében refinanszírozott hitel

Általános információk

Általános információk

MNB Növekedési Hitelprogram keretében refinanszírozott hitel

MNB Növekedési Hitelprogram keretében refinanszírozott hitel

Kiknek ajánljuk:
A mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV) meghatározásánál a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: KKV törvény) fogalmai az irányadóak. Amennyiben az egyéni vállalkozó megfelel a KKV törvényben támasztott KKV feltételeknek, úgy részt vehet az NHP 2.-ben. Az őstermelők, illetve családi gazdálkodók hitelezését az MNB – állásfoglalása szerint – nem tartja az NHP2 feltételrendszerével ellentétesnek.

Hitel célja:
1. Új beruházás

  • immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére, (a program keretében csak olyan eszköz vásárolható, amely a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgálja)
  • a már meglévő eszközök korszerűsítésére és kapacitásuk bővítésére,
  • a legalább 10 százalék feletti tulajdoni jogot jelentő részesedés elérésére
  • személygépkocsi vásárlása kizárólag abban az esetben finanszírozható, ha az igénylő főtevékenysége 2013. augusztus 31-től folyamatosan személyszállítás volt.

2. Forgóeszköz finanszírozás

  • készletek vásárlására
  • vevőkövetelések finanszírozása

3. Az Európai Uniós támogatások előfinanszírozása

  • az Európai Uniós forrásból, az Európai Uniós Támogatási programok keretében kapott vissza nem térítendő támogatás,
  • a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezetei által nyújtott nemzeti támogatások előfinanszírozására nyújtott hiteleket kell érteni. 

Az igénybe vehető kölcsön összege:
minimum 3 millió forint
maximum 200 millió forint

Ügylet kamat: legfeljebb évi 2,5%

Futamidő:
- beruházási hitelek futamideje legfeljebb 10 év lehet, és nem lehet hosszabb annál, mint ameddig az eszköz a vállalkozás üzleti tevékenyégét szolgálja.

- forgóeszköz-finanszírozási kölcsön futamideje az első részlet folyósításától számítva legfeljebb 1 év lehet, és a futamidő alatt végig teljesülnie kell az előírt feltételeknek.

- EU-s támogatás előfinanszírozására nyújtott hitelek futamideje 10 év, azzal, hogy a támogatás folyósításakor az annak előfinanszírozására nyújtott kölcsönösszeg egy összegben (a támogatás több részletben történő folyósítása esetén a folyósított rész összegéig) esedékes.

Önerő mértéke:

Forgóeszköz hitel esetén 0% (garantőr szervezet készfizető kezességvállalása esetén minimum 10%)
Beruházási hitel esetén minimum 20%
Devizakiváltó hitel esetén 5%-10% sajáterő szükséges, melyet Ügyfelünknek a folyósítást megelőző 5 munkanapig biztosítania szükséges.

A kölcsön igényléséhez becsatolandó dokumentumok:
Kitöltött, aláírt vállalkozói hitelkérelmi nyomtatvány, valamint a hitelkérelmi nyomtatványon, illetve beruházási hitel esetében további, a hitelkérelmi nyomtatvány mellékletében feltüntetett csatolandó dokumentumok.
A Garantőr szervezetek által előírt igénylő nyomtatványok és nyilatkozatok.

A hitelnyújtás feltétele a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtása és pozitív hiteldöntés.
Az MNB Növekedési Hitelprogram keretében refinanszírozott hitelekről további részleteket fiókjainkban kaphat, elérhetőségüket a kapcsolat menü alatt találja.

MNB Növekedési Hitelprogram tájékoztató

Hirdetmények
 
Érdeklődés vállalkozói termékekhez

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a vállalkozóknak kínált lehetőségek tekintetében, kérjük adja meg elérhetőségeit és mi hamarosan felkeressük Önt!

Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...